::Putaran Bumi::

Monday

Aku Dulu & Kini

Sebenarnya malam ni aku tak leh nak tido.. huhu
Awal malam tadi dah tido.. last-last aku jadi burung hantu!. [x_X]
Dah tak leh nak tido.. apa lagi.. layan perasaan laa beb!
----------------------------------------------------------------------------------
Aku begitu merindui zaman belajar..
Aku merindui bilik lama aku..
Aku tidak merindui rumet aku..
Aku merindui persekitaran kolej aku..
Aku merindui kelas BK1,2,3,4,5,6,7 & 8..
AKu merindui makan+bergelak ketawa bersama teman-teman..
Aku merindui teman-teman seperjuangan..
Aku merindui masakan yang tidak sedap di Mall..
Aku merindui gelanggang badminton..
Aku merindui monyet-monyet lari berkeliaran..
Aku merindui bas yang ala-ala roller coaster..
Aku merindui sungai guthrie yang ala-ala air teh ais..
Aku merindui hutan yang hijau itu..
Aku merindui kabus pagi yang menusuk ke tulang..
PALING aku rindu.. nak menjerit dari tingkap menyumpah seranah orang main mercun.. hahaha...


Zaman belajar yang menyeronokkan.. Zaman kerja yang tidak menyeronokkan..


KINI..


Aku makan sorang-sorang..
Aku bangun pagi dengan paksaan..
Aku pergi kerja sorang-sorang..
Aku kena marah sorang-sorang..
Aku jarang bercakap dengan orang.. BUSY memanjang!..
Aku jarang amik pic kecuali pic aku sorang-sorang..
H/P aku jadi perhiasan..
tapi aku seronok bila aku tidak lagi memegang title STUDENT!..


Aperpun LIFE MUST GO ON!..
The Forgotten

3 comments:

che'ila said...

aku pun bakal mengalami fasa ini..huhu.wahai masa,berjalan la lambat lambat..

-ilhamvetto- said...

selambat mana pun masa..
ia akan tetap berlalu..
semuanya akan menjadi seribu satu memori..
tapi ukhwah yg terjalin..
INSYALLAH akan berkekalan..

Nabila Shah said...

alaaaa , tamaw la. t rindu all this thingy. kan kan ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...