::Putaran Bumi::

Thursday

Salam Aidiladha dari Perantauan

Raya Aidiladha baru jer settle kelmarin...
Kali ni buat 1st time dalam sejarah hidup aku, aku tak beraya kat rumah, tapi dekat my second home (kolej aku daa)..
Mula-mula (aku tak nak tipu la) memang aku rasa inilah raya yang paling tak best sekali dalam hidup aku...
Akhirnya it was turn up to be one of my memorable moment ever and I will cherish it!!

Actually we spend our quality time at Jitra, my junior's house. Since his family pergi Norwich, so kami boleh laa menggunakan rumah itu sebagai tempat berlindung sempena hari berbahgia tu. 

We all do really enjoy it, cooking together, laughing, eating, watching, cursing, wearing baju raya etc.. :D

Seriusly, bila kami pergi mall or mana-mana tempat kunjungan ramai orang, kitaorang jadi center of the attention (terdapat unsur-unsur riak di sini).. mana tidaknya, semua berbaju melayu lengkap dan bersampin. Paling tak leh blah, pakai sampai malam.. hahahaha... APE PUN, pedulik dengan apa orang fikir.. yang penting kita ENJOY!..

YEAAHH!!! Enjoy!, especially tengok makanan yang hampir-hampir siap di masak oleh chef Sopie dan juga di bantu oleh si kuat tido, Faizal. hahaha.. yang lain, Remen,  Rizal n Me tolong hidang, makan dan cuci mencuci!.. 
Spagetti!! (mmg turn on abis selera)
Spagetti pnya kuah
(nampak mmg tak sedap, tapi bila makan, mau tambah lagi)
Kuih Raya Haji.. :P
kat atas tu, hidangan kami di hari raya,.. memang delicious habis... hahaha!!.. ini baru sikit, ada lagi sebenarnya... Owh lupa plak!!.. ni semua adalah hidangan dari air tangan para TERUNA BUJANG.. 
kek yang dah kena karate..
Yang kat atas ni kek sempena hari jadi Faizal.. Sebenarnya, hari jadi dia sehari sebelum raya qurban, tapi kami sengaja mengSUPRISEkan dia dengan menyambut lewat sehari. hahaha....

Even though, we all enjoying our raya, tapi study tak lupa.. alhamdulillah, aku dikurniakan kawan-kawan yang betul-betul menyokong rakan mereka. Malah bersaing secara sihat... hari tu jugak, selang seli dengan mood raya, ada jugak perbincangan tentang subjek pelajaran, meskipun aku bukanlah sebahagian daripada batch mereka (aku senior, mereka semua junior). Mereka tetap menolong aku...

Arigatoo Kawan-kawan for a wonderful day..

Vetto!!!

3 comments:

shapoji said...

terliur nyer tgok spaggeti tuh...berjelira betul.....nyum nyum...

che'ila said...

wei aku jeles...raya haji kami makan marry brown je..huk.Pergi masjid cari kot2 ada daging ke hape..dah tutup..cit.

-ilhamvetto- said...

@shapoji: siyes mmg sedap spagetti too... nampak mmg kurg menyelerakan tp bila makan mmg tambah lagi.. hahaha..

@adel:kesiannya.. xper laa.. at least dpt mkn merrybrown, kiranya celebrate gak!! dgn ayam "QURBAN".. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...