::Putaran Bumi::

Friday

Apa Kejadahnya Korang Buat Blog Ni?

Kenapa ko suka sangat blogging??

Testimoni pertama
-- "Sebab I nak baca segala informasi yang blogger cite, nanti senang I patahkan hujah lecturer I yang poyo tu.. Menci I...!"

Testimoni kedua
-- "Urrmm... wa buat blog ni sajer jer, nak mencapap, nak naikkan traffic.. dapat duit wooo.. saper tak nak!"

Testimoni ketiga
-- "Err! aku create blog ni sajer jer nak buat diary aku, kat sini aku leh cite sume benda, at least leh hilang tension aku, lantak la orang nak baca ke tak! ada aku kesah?"

Testimoni keempat
-- "Blog aku? of course laa cari side income!. aku kat sini promote barang aku!.. kalau ada yang berminat ngan product ak tayangkan, email jer kat aku, bank in uit! terus settle!.. eh! ko nak beli ke baju bundle aku ni?"

Testimoni kelima
-- "aku buat blog sebab nak cari follower ramai-ramai.. kalau dapat 4 juta follower, pergh!! orang tengok baru gempak!!".

(testimoni kat atas dah macam aku ni duta MLM dah..).. hak3..
Aper pun, sebenarnya tidak semua mempunyai tujuan yang sama mencipta blog. Semua mempunyai modus operandi yang berbeza. Harus diingat jua, bahawa tidak semua pembaca mempunyai minat yang sama kerana setiap kepala lain anginnya.. hahaha..

Sejujurnya, aku sebagai blogger, and newbie lagi, tujuan aku buat blog adalah untuk heppi-heppi kan hidup aku. Maksud aku, aku buat blog ni, tak semestinya aku nak sampaikan informasi, tak semestinya aku nak luahkan feeling kejiwangan aku tapi benda yang paling utama aku cari adalah kepuasan yang aku dapat daripada apa yang aku ekspreskan...  

Kalau ikut cermin mata aku sebagai blogwalker, aku seorang yang moody, maksud aku, kalau aku blogwalking, aku ikut keadaan mood aku pada masa tu, contohnya apabila aku dalam keadaan marah atau bengang! aku akan mencari entry yang lawak yang mampu buat aku ketawa even entry itu hanyalah sekeping gambar sahaja. Haaa.. jangan plak korang terkejut, bukan ker, satu gambar boleh menceritakan 1001 satu kisah.. :).

Rumusannya, semua blogger buat blog adalah DEMI KEPUASAN DIRI. Itu adalah asas kepada seseorang blogger, mencipta blog dan satu benda lagi, kita perlu ingat bahawa setiap blog ada keunikkannya tersendiri.. kita patut bagi credit pada mereka... PEACE!.

10 comments:

Woofer Storm said...

betul tu,setiap org ada stil can cara dia masing2 ..so pemkrn orng ssh nak jangka,tapi sy suka ramai kawan kat sni..hehee fb terlalu umum der..

folow sni guna format testimoni kelima..hahaaa gurau

-ilhamvetto- said...

Woofer: hahaha... guna testimoni ke5 yg xtahan too.. aper pun, ak xnak nafi apa yang woofer ckp too.. ak cuma frust bila ada org mengkondemkan blog org len mengatakan blog diaorg xbes... adeh!...

Dda Ly said...

betulla tu..demi kepuasan sendiri..:)

jemput ke rumah,
http://laydie-dda.blogspot.com
keep in touch ye..:)

-ilhamvetto- said...

Dda:: yup3.. bottom line untuk semua blogger adalah kepuasan diri... :)

krole said...

yes!!!krole stuju ngan bro...kepuasan dri itu adalah pnting dlm berblogging ni ahaks...ekspresskan dirimu~

-ilhamvetto- said...

Krole:yup3...kalu kita blog tp sebenarnya kita tak ikhlas pun buat.. baik tak payah buat... buang masa jer.. nak buat blog ni must be dengan rela hati,suci hati & bonafide.. :P

aperpun.. ekspresskan dirimu~ PEACE!

Qamarul said...

yup buat blog untuk kepuasan diri..

same laa macam kou kahwin..wakaka

Aida Lela said...

buat belog kerana minat menulis, membebel . hahhaha

-ilhamArman- said...

@Qamarul:: Tul3.. kepuasan diri tu penting dalam buat blog..aku dah dpt cium bau nasi minyak ko!.. hehehe

-ilhamArman- said...

@Aida Lela:: xpenat ke membebel?.. hehehe.. tp kalu membebel tu pepandai selit sedikit pengajaran.. so dgn kata len, leh kongsi ilmu...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...