::Putaran Bumi::

Wednesday

Line Putih Line Hitam..

Sebenarnya dah lama aku tak update blog, bukan malas! bukan bosan! tapi aku banyak kerja tipu. Aku tadi terbaca laa posting member-member tak pernah hadap muka.(member bloggers laa). Aku macam terpesona dengan debat hitam putih diaorang.. sorang cakap background hitam lawa, sorang lagi cakap background putih cun. 

Pastu aku bukak plak group persatuan aku kat FB (bukan persatuan peminat aku).. Tengok wall satu persatu.. yang keluar sume duk perang mulut typing rumah saper paling cool. sorang kata hitam, sorang kata putih. Dah macam perang pilihanraya, kalah kot perang pilihanraya kat Merlimau Melaka. Siap ada maskot lagi too.. yang paling tak leh blah!.. lagu Amy Mastura-Kasih Suci jadi lagu tema team putih.. almaklum laa dalam lagu too kan ada lirik"yang HITAM harus dijauhi, jangan disimpan dalam hati, PUTIHkan jiwamu dengan kasih suci".. aku siyes bantai gelak.. Mula-mula aku ingat diaorang gaduh pasal rebut kuasa ke, rebut awek ke.. last-last ropanya ada famili day. bertambah kelakonya lagi, kalu kita dulu rumah sukan famili day warna hijau, kuning, merah dan biru tapi diaorang warna Putih dan Hitam.. adeh!!.. 


Pastu aku pun buka blog Line Putih Line Hitam (pinjam tajuk blog ko jap!.. hehehe) milik Faizal Harnis. Aku dah tepuk dahi sebab blog dia semuanya hitam dan putih kalernya.. tapi aku suggest korang visit blog dia. siyes ada tarikan sendiri. Aku rasa blog dia kool kot sebab ada kartun yang si Faizal lukis sendiri guna paint dalam setiap posting. :P.


ni bukan pic aku... aku curik org punya...
Tapi kann.. bila aku flash back balik hidup aku!.. Aku terperasanlaa kan yang hitam dan putih banyak pengaruh hidup aku daa.. aku pun perasan jugak  yang baju aku banyak kaler ni je. tapi still amik masa lama nak pilih baju dalam wardrobe aku. 

Kroni-kroni aku pun Geng Hitam Putih.. hahaha.. Blog aku pun tengok jer laa template, hitam putih jugak kalernya.. Apa lagi dalam hidup aku bukan hitam putih?.. Aku rasa takde satu pun experience hidup aku bukan kaler selain hitam dan putih.. Semuanya dua kaler ni jer laa...

Siyesly, Hitam dan putih memang jadi darah daging aku laa, kalau takde  kaler ni sehari dalam hidup aku, aku rasa hilang separuh konfiden aku.hahaha... 

Ini Ying & Yang.. ada faham?
Hitam Putih dah jadi Ying dan Yang aku. Kalau takde kedua-dua kaler ni, jiwa aku tak lengkap kot!!.. haha. Apa pun, sesapa nak jadi isteri aku, kompem kena terima dua kaler ni dalam hidup dia.hehehehe... Tetiba rasa cam gatai nak kawen, agak-agak kalau aku buat ala black parade cun tak??. wakakaka..

p/s: Membayangkan anak aku pakai baju kaler itam time baby... huk huk huk... *dasyat tul, smpi tahap anak imaginasi aku.. hahaha...

2 comments:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aku tertipu..
hahahah..

-ilhamArman- said...

@FaizalHarnis:: hahahaha... at least aku ada promote gak blog ko.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...