::Putaran Bumi::

Friday

Lady Gaga Kutuk Malaysia!!

Katakan TIDAK!!
Lady Gaga dalam satu lawatan ke ibu pejabat Syarikat Google di Mountain View, California telah mendesak meminta pemuda-pemudi harapan bangsa Malaysia ni supaya bersama-sama dengannya memprotes penapisan lirik dalam lagu terbarunya "Born This Way". Lagu ni mempunyai lirik yang mendorong penerimaan kaum gay.

Lady GayGay, Lady Gaga mengkritik selepas Associated Press telah melaporkan yang sebuah stesen radio di Malaysia memainkan lagu Lady GayGay, eh! silap!.. Lady Gaga yang telah diedit lirik "NO MATTER GAY, STRAIGHT OR BI, LESBIAN, TRANSGENDERED LIFE, I'M ON THE RIGHT TRACK BABY".

"Apa yang akan saya katakan adalah bagi semua orang muda di Malaysia yang ingin kata-kata untuk dimainkan di radio, itu adalah tugas anda dan itu adalah tugas anda sebagai orang muda untuk memiliki suara anda mendengar," kata bintang pop dalam sebuah wawancara yang telah diposting di YouTube.

Berita yang telah diwarwarkan Yahoo News yang aku alih bahasakan ke bahasa Melayu. Nak Baca version English click sini.

Aku rasa kompem korang mengamuk kan bila baca berita ni. Terus terang aku cakap, dia ni langsung tak ada perasaan hormat kat negara, budaya dan rakyat Malaysia sendiri. Sudah jelas dan nyata kot, mendengar lagu seumpama itu berdosa. Maksud aku dari segi lirik dia yang mengajak supaya kaum-kaum gay di terima di Malaysia. Sudah menjadi fitrah manusia yang mana Lelaki telah dicipta untuk perempuan dan begitulah vice versanya. 

terpaksa sensor... =_="
Radio kat Malaysia memainkan lagu ko!, Born This Way version edit tu, dah kira cukup baik dah dari di"banned"kan terus. Aku amat berharap selepas dia keluarkan kenyataan ni.. MALAYSIA membannedkan lagu Born This Way dari terus dimainkan.. kalau boleh BANNED semua lagu dia dari dimainkan.

BEGIN TO HATE LADY GAGA
SAY NO TO BORN THIS WAY!

p/s: terima kasih buat commenter di page Yahoo News tu, dah mencecah 500 lebih komen dari seluruh dunia mengkritik kenyataan dia ni...

21 comments:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aku tak penah tau lagu minah sewel ni..
hhaha..

Along Usop said...

dah memang golongan Setan.. =.=

-ilhamArman- said...

@FaizalHarnis:: Hahaha.. Sewel dia ni tahap kronik kot!..

-ilhamArman- said...

@Along:: Angguk laju2 ngan statement ko!..

husna mukhtar said...

xtau pun ada lagu ni

sera.Oh said...

bengong pnye lady gaga,, i hate u lah.!

-ilhamArman- said...

@husna:: new song laa husna.. latest song dia produce.. kiranya lagu masih panas laa

-ilhamArman- said...

@sera.Oh:: u hate her?? i hate her more...

sugar2 kapas strawberry said...

iluminati minah ni

-ilhamArman- said...

@cik sugar2 kapas strawberry:: panjang betul nama kamu.. =_=". tp sedap utk di makan.. hehehe..

xtaw laa dia ni iluminati ke tak.. yg penting cara dia sampai mesej tu mcm nak huru harakan malaysia jer walaupun msg dia mengatakan "mengutuk secara baik"..

che'ila said...

dumb music for dumb people.

-ilhamArman- said...

@Adel:: the dumbest people ever wit de lowest IQ in de world who use her feet to think n not her brain!..

Raji berkata said...

yeah Lady gaga RIP jer lah
:P

-ilhamArman- said...

@Raji:: Kalau boleh nak jer aku anto Lady Gaga ke Libya sekarang ni.. =_="

FasiHaH SupiaN said...

hmm, ape lah nak jadi...masalah betul penyanyi minah saleh sorg nie...

-ilhamArman- said...

@Fasihah:: tah!.. dia nak tarik perhatian kot.. maybe kurang kasih sayang masa kecik.. tu yg dia buat mcm tu..

SyedGraphiX said...

dgtr tu ilham. jgn dok nyanyi lagu born this way.. haihh

-ilhamArman- said...

@syed:: ak nyanyi lagu born like u... blh?

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily
Note: Sila abaikan jika anda bukan pelajar IPT. 

Dayang Fazlyn said...

Tak minat langsung kat Lady Gaga.. ;) Kui3~

n i k l i s a said...

owh lagu baru ke?
-.-"

psiko sgt, xmenat ah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...